Cases & Nieuws

Telegraaf Media Groep

2013-2014

CEO, voorzitter RvB (570 mln omzet, 2700 medewerkers). Ingrijpende reorganisatie. Focus terugbrengen in het bedrijf en herstellen aandeelhouderswaarde. Verkoop niet-kernactiviteiten. Verkennen strategische opties.

• Artikel Financieel Dagblad :: download artikel (pdf) >>
• Artikel Trouw :: download artikel (pdf) >>
• Artikel in Adformatie 15 augustus 2013 :: download artikel (pdf) >>
• Artikel in Adformatie 8 april 2013 :: download artikel (pdf) >>

Het medialandschap is structureel veranderd.

Cees van Steijn, CEO ad interim van Telegraaf Media Groep: “Het medialandschap is structureel veranderd. Dit betekent dat wij onszelf opnieuw moeten uitvinden. In het afgelopen jaar zijn hiervoor belangrijke stappen gezet. Onze kosten zijn structureel verlaagd en de organisatie is sterk vereenvoudigd. We maken duidelijke keuzes in onze activiteiten en richten ons op onze sterke merken en journalistieke relevantie. Binnen deze ontwikkelingen zien wij dat de opbrengsten uit digitale en uit radioactiviteiten een positieve trend laten zien.

Lees verder op de website van TMG

Het aantal krantenbedrijven in Nederland zal de komende jaren fors krimpen. Volgens interim-topman Cees van Steijn van Telegraaf Media Groep blijven er nog maar twee over. Dit zegt hij in een gesprek met Het Financieele Dagblad.

Het Financieele Dagblad, 16 augustus 2013

Telegraaf topman: twee krantenbedrijven blijven over

 

De Telegraaf Media Groep gaat opnieuw 350 banen schrappen en 50 miljoen euro besparen. Kort geleden streepte het bedrijf al 350 arbeidsplaatsen door in een saneringsronde van 70 miljoen euro. In 2012 telde TMG nog bijna 3000 arbeidsplaatsen.

Lees het artikel in Trouw over TMG en Cees van Steijn

 

KPN

2012-2013

V.P. Network Performance (cost center 100 mln, 750 medewerkers) onderdeel van het netwerkbedrijf. Afdeling verantwoordelijk voor het beheer en bewaking van het vaste en mobiele netwerk. Outsourcing 250 medewerkers en beleidplan verdere outsoucing komende twee jaar. Tijdelijke positie i.v.m. zwangerschapsvervanging.

Sena

2010-2011

Algemeen Directeur van Sena (60 mln incassovolume, 50+ medewerkers). Snel geroeide succesvolle incasso-organisatie waar een probleem was ontstaan van niet incasseerbare debiteuren voor 50 mln. Ingrijpende opschoningsoperatie en reorganisatie van het bureau doorgevoerd. Nieuwe governance structuur met vergaande versimpeling van de complexe bestuurlijke structuur. Opdracht uitgevoerd i.s.m. Boer&Croon Executive Management.

• Artikel Entertainment Business :: download artikel (pdf) >>

• Artikel RTL Z :: download artikel (pdf) >>

Econcern

2009

Lid Raad van Bestuur/COO van Econcern N.V. (450 mln omzet, 1375 medewerkers). Spectaculair snel gegroeide onderneming in duurzame energie (consultancy, zon- en windparken). Enorme financieringsbehoefte die, mede als gevolg van de kredietcrisis, niet langer haalbaar bleek. Uitstaande verplichtingen zodanig hoog dat alleen een doorstart onder een nieuwe eigenaar mogelijk was. Kernactiviteiten verkocht aan Eneco. Opdracht uitgevoerd i.s.m. Boer&Croon Executive Management.

• Artikel Volkskrant :: download artikel (pdf) >>

Blue Fox Enterprises

2006-2008

CEO van Blue Fox Enterprises N.V. (50 mln omzet, 350 medewerkers). Na meerdere jaren van slechte resultaten en een voortdurend dalende beurskoers, door de Raad van Commissarissen aangezocht om een totale renovatie van het bedrijf te bewerkstelligen. Gestart in augustus 2006 met het zekerstellen van de financiering. Medio 2007 het bedrijf nagenoeg schuldenvrij gemaakt door verkoop van een 4-tal werkmaatschappijen. Begin 2008 de Italiaanse dochter verkocht na aanhoudende teleurstellende resultaten. Daarna Holding en werkmaatschappij Nedgraphics overgedragen aan nieuw management.

• Persbericht Blue Fox :: download artikel (pdf) >>

Priority Telecom

2006

CEO Priority Telecom N.V. (110 mln omzet, 350 medewerkers). Leiding gegeven aan de delisting van het bedrijf. Als gevolg hiervan opheffen van de holdingorganisatie; verkoop van het dochterbedrijf in Noorwegen; voorbereiding van de volledige integratie met UPC-Nederland. Opdracht uitgevoerd i.s.m. Boer&Croon Executive Management

• Interview in Groupwise Boer & Croon :: download artikel (pdf) >>

• VEB commentaar Priority Telecom :: download artikel (pdf) >>

Veronica

2003-2005

Gedelegeerd commissaris Veronica Holding B.V. (80 mln omzet, 250 werknemers). Verantwoordelijk voor de uitvoering van een reddingsoperatie. Begonnen met het beëindigen van Veronica’s onfortuinlijke, zelfstandige televisieavontuur. Vervolgens de televisie- en uitgeefactiviteiten succesvol ondergebracht bij SBS Broadcasting en de radioactiviteiten bij Sky Radio.

Newconomy

2003-2004

Lid raad van bestuur/statutair bestuurder Newconomy N.V., Amsterdam. Investeringsfonds met 30 participaties. Ingrijpende herstructurering van het fonds doorgevoerd en organisatie schuldenvrij gemaakt. Newconomy
ondergebracht bij nieuwe financiers (Pall Mall Capital Netherlands).

NOB

2003-2004

Gedelegeerd bestuurder NOB Subholding Commercieel. NOB-werkmaatschappijen ondersteund bij verzelfstandiging. Als bestuurder van Ciris, postproductiebedrijf NOB, ingrijpende reorganisatie geleid (25% van het personeelsbestand). Het aantal werknemers voor de reorganisatie bedroeg 230 met een omzet van 20 mln. In eerste kwartaal 2004 Ciris teruggebracht naar winstgevendheid.

Landis

2001-2002

CEO Landis ICT Group N.V. (omzet ca 1 mld, 2500 werknemers). Reddingsplan opgesteld in nauw overleg met raad van commissarissen. Vervolgens alle activiteiten in 9 Europese landen verkocht. Uiteindelijk de werkgelegenheid van circa 2100 van de 2500 medewerkers zekergesteld.

Amsterdam RAI

1999-2000

Divisiedirecteur Amsterdam RAI B.V., Amsterdam. Rendabel maken van de divisie Marketingcommunicatie, bestaande uit 10 werkmaatschappijen. Niet-kernactiviteiten (7 bedrijven) verkocht en 3 werkmaatschappijen ondergebracht bij andere onderdelen van de RAI.